Regisseur La Grande Bellezza maakt serie over paus

Paolo Sorrentino gaat een serie maken over de paus. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera. De Italiaanse regisseur won begin vorige maand de Oscar voor beste niet-Engelstalige film voor zijn drama La Grande Bellezza, waarvan distributeur Cinemien liet weten dat die in Nederland inmiddels een kwart miljoen bezoekers heeft getrokken.

The Young Pope, zoals de serie gaat heten, is Sorrentino's tv-debuut en vertelt over de eerste Italiaans-Amerikaanse paus in de geschiedenis. Centraal staat het leven binnen het Vaticaan, waarbij verder wordt gekeken dan de schandalen en geheimzinnige gebeurtenissen. The Young Pope draait overigens om een fictieve paus.

De serie moet gaan over de mannen en vrouwen die het ministaatje bevolken. "We zien hun dromen, angsten en conflicten, hun zoektocht naar de waarheid en hun verlangen om van deze tegendraadse paus te houden", zegt producent Lorenzo Mieli.

De serie moet daarmee veel dieper gaan dan de meeste bioscoopfilms zouden kunnen. "In veel gevallen haalt de televisiewereld de filmwereld in, omdat op televisie meer geëxperimenteerd wordt", gaat Mieli verder. "Ik denk dat The Young Pope dit zal bevestigen."

Sorrentino gaat samenwerken met de Britse zender Sky. In totaal worden acht afleveringen van elk vijftig minuten gemaakt. Ook schrijft de Napolitaanse filmmaker voor elke aflevering mee aan het scenario. Over de cast is nog niets bekend, maar de makers zoeken voor de hoofdrol een acteur van internationale allure.


Regisseur La Grande Bellezza maakt serie over paus (Foto: Novum)