Al-Khelaifi: "PSG nog sterker maken"

Paris Saint-Germain stond voor het tweede jaar op rij op de drempel van de halve finale van de Champions League. Eigenaar Nasser al-Khelaifi wil het team opnieuw versterken. PSG gold als outsider voor het winnen van de Champions League.

Net als vorig seizoen eindigde het Europese avontuur voor de Franse topclub in de kwartfinale. Een jaar geleden bekerde FC Barcelona op basis van uitdoelpunten verder naar de halve finale. Dit keer bleek Chelsea over twee duels uiteindelijk de betere ploeg.

PSG-eigenaar Al-Khelaifi had hoge bonussen beloofd voor de spelers als ze de halve finale zouden bereiken. Bij de eindzege in de Champions League kreeg iedere speler zelfs één miljoen euro. "We waren heel dicht bij kwalificatie voor de halve finale. De spelers hebben alles gegeven", vertelt de steenrijke Qatarees tegen L'Equipe.

"We waren vijf minuten verwijderd van een plek bij de laatste vier. Maar we moeten dit accepteren. Dit hoort ook bij voetbal. We gaan een nog sterker team bouwen met meer ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat we de Champions League op korte termijn gaan winnen", verklaart de vastberaden Al-Khelaifi na de uitschakeling.

Trainer Laurent Blanc hoeft niet direct te vrezen voor zijn baan, stelt de clubeigenaar. "Natuurlijk blijft hij. We hebben nog steeds veel vertrouwen in de hele technische staf", besluit Al-Khelaifi. PSG koerst in eigen land af op de tweede titel op rij. De formatie van Blanc doet ook nog mee in de Franse beker.

"We moeten professioneel zijn na de uitschakeling en gewoon verder gaan met waarmee we bezig waren", zegt middenvelder Thiago Motta. "We zijn nog in de race voor de landstitel en de Franse cup. Of we bang waren voor Chelsea? Nee, totaal niet. We hadden veel respect voor Chelsea, de spelers en de coach. Maar we kenden geen angst."