Rooney: "We kunnen Bayern uitschakelen"

Wayne Rooney denkt dat Manchester United voor een stunt kan zorgen door titelverdediger Bayern München uit te schakelen in de Champions League. United gaat woensdag op bezoek bij Bayern.

De Engelse hielden de Duitsers in de heenwedstrijd op Old Trafford op een gelijkspel (1-1). The Mancunians mogen hopen op de halve finale. Manager David Moyes verwacht tegen Bayern een beroep te kunnen doen op sterspeler Rooney, dit seizoen twee keer trefzeker in Champions League.

De spits hield aan het competitieduel met Newcastle United (0-4 zege) een teenblessure over. Rooney leek een twijfelgeval voor de wedstrijd in München. De Engelsman speelt desnoods met een injectie, vertelde Moyes op een persconferentie. De aanvaller gelooft dat United Bayern kan elimineren in de Allianz Arena.

"We kunnen Bayern uitschakelen. We hebben genoeg goede spelers om dat te doen", zegt Rooney (28) tegen UEFA.com. "Het wordt wel heel moeilijk. Ik zie Bayern en Barcelona als de twee beste teams in de Champions League. We moeten op ons best zijn. We zijn er klaar voor. Het wordt een geweldige wedstrijd. Ook voor de fans."

Rooney denkt dat United voor de eindzege mee kan doen in de Champions League. "Natuurlijk denk ik dat. Dat moet ook. We hebben in het verleden vaker gezien dat de favorieten niet altijd winnen. Kijk maar naar Chelsea in 2012. Ze gingen er volgens mij tot drie keer toe bijna uit en wonnen alsnog in de finale van Bayern", besluit de 89-voudig international.