Porte: "Sky tijdens Tour sterker dan vorig jaar"

Wielrenner Richie Porte heeft er alle vertrouwen in dat hij en zijn Team Sky tijdens de Tour de France hoge ogen zullen gaan gooien. Maandag werd bekend dat de Australiër niet meedoet aan de Giro d'Italia, waar hij voor het eerst als kopman zou starten. Hij kampte de laatste weken met gezondheidsproblemen, waardoor hij al twee keer op moest geven.

'Ik heb drie weken training gemist, of in elk geval drie weken niet volle bak kunnen trainen. Dat is geen ideale voorbereiding voor het rijden van zowel de Giro als de Tour, wat in eerste instantie de bedoeling was. Nu kan ik me dus volledig focussen op de Tour', aldus Porte vanuit het trainingskamp in Tenerife.

'Dankzij deze beslissing denk ik dat ik in absolute topvorm aan de start van de Tour sta. Dat zal ook nodig zijn, want om ervoor te zorgen dat kopman Chris Froome weer wint moeten we sterker zijn dan vorig jaar. Dat zijn we dan ook, en daardoor denk ik dat we klaar zullen zijn om mensen als Contador, Valverde en Nibali aan te pakken in de bergen', vervolgt Porte vol vertrouwen. 

'Alberto (Contador) is in fantastische vorm, veel beter dan vorig jaar. Chris steekt er echter met kop en schouders bovenuit, hij is veel beter dan de rest en is de absolute topfavoriet voor de Tour. Zelf verwacht ik geen team voor me te hebben rijden, maar door als laatste man voor Chris te fungeren hoop ik zelf ook een goed klassement te kunnen rijden', besluit Porte. 

Op 21 april is Porte van plan om weer te koersen, als Luik-Bastenaken-Luik op het programma staat. Een week later hoopt hij tijdens de Ronde van Romandië weer volop 'klappen uit te delen', zoals hij het noemt.