Doden bij bomaanslag in Pakistaanse hoofdstad

Bij een bomaanslag in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn woensdag ten minste achttien mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. Het explosief ontplofte in de ochtend in de buitenwijken van de stad.

Woordvoerder voor het Pakistaanse Instituut voor Zorg Aisha Eisani verwacht dat het dodental nog zal stijgen. Ze zei dat het ziekenhuis waar ze werkte de achttien lichamen had ontvangen en dat de politie heeft gezegd dat er nog meer doden onderweg zijn.

De bom ging af op een markt terwijl mensen hun boodschappen aan het doen waren. De explosieven waren volgens de politie waarschijnlijk verstopt in een fruitkist.

Er vinden vaker aanslagen plaats in Pakistaanse steden als Peshawar en Karachi, maar vrijwel nooit in Islamabad. De aanslag is nog niet opgeëist. De Pakistaanse tak van de Taliban ontkent achter de explosie te zitten. De terreurorganisatie is momenteel in gesprek met de Pakistaanse regering en heeft tot morgen een wapenstilstand afgesproken. Naast de Taliban zijn veel andere militante splintergroeperingen actief in het land.