Speurhonden zoeken naar vermiste vrouwen Panama

De zoektocht in Panama naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen wordt woensdag voortgezet met hulp van speurhonden. Een woordvoerder van de Panamese hulpdiensten Sinaproc laat weten dat het bergachtige zoekgebied rond Boquete voor toeristen wordt afgesloten.

Vooralsnog is er volgens de zegsman niet met speurhonden gezocht naar Lisanne Froon (21) en Kris Kremers (22), die sinds vorige week dinsdag spoorloos zijn. Woensdag zullen ook de reddingsteams, die al een week naar de twee zoeken, weer op pad gaan. Daarbij wordt ook een helikopter ingezet.

Aan het einde van de dag besluit Sinaproc of het nog zin heeft om verder te zoeken naar de Nederlanders, aangezien zij naar eigen zeggen het gehele berggebied in en rond Boquete al hebben uitgekamd. Het protocol van Sinaproc schrijft voor dat zij drie dagen zoeken naar vermisten. De zoektocht naar de Nederlanders gaat woensdag de zevende dag in.

De politie houdt zich ook bezig met het onderzoek naar de verdwijning van de twee. Dinsdag werd besloten dat het in de gehele provincie Chriqui, waar Boquete deel van uitmaakt, verboden is voor toeristen om het berggebied te betreden zonder een Panamese gids.