Nog altijd geen spoor van vermisten Panama

Hulpdiensten hebben heel het Panamese Boquete en omgeving meerdere malen uitgekamd zonder dat er een spoor van de vermiste Nederlandse vrouwen is gevonden. Volgens een woordvoerder loopt de zoektocht van de diensten nu op z'n einde en wordt het vooral een politiezaak.

Normaal gesproken wordt er volgens de zegsman bij vermissingen drie dagen gezocht. Naar Lisanne Froon (21) en Kris Kremers (22), die een week geleden voor het laatst gezien zijn, is nu al zes dagen gezocht. Dat de twee nog gevonden zullen worden in het berggebied rond Boquete wordt nu zo goed als uitgesloten.

Een man zou hen vorige week dinsdag nog hebben gesproken bij een wandelpad nabij de Pianista Trail, die zij aanvankelijk wilden bewandelen. Er zijn de afgelopen dagen volgens hulporganisatie Sinaproc geen nieuwe relevante meldingen binnengekomen van getuigen.

Later op de dag bekijkt Sinaproc of er nog verder gezocht zal worden. "Wij houden altijd hoop", laat de woordvoerder weten. De politie is al in touw om de twee op te sporen.