Prinses Margriet bij dodenherdenking Rhenen

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn op 4 mei bij de dodenherdenking op militair ereveld Grebbeberg in Rhenen. Ook hun zoon prins Pieter-Christiaan is bij de herdenking aanwezig, laat de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag weten.

Het ereveld is de laatste rustplaats van honderden Nederlandse militairen die in de meidagen van 1940 sneuvelden in de buurt van de Grebbeberg. Elk jaar worden er alle militairen herdacht die sinds 1940 waar ook ter wereld zijn omgekomen.

Ook op andere plekken in het land worden op 4 mei militairen en burgers die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen bij oorlogen en vredesoperaties. Op de Dam in Amsterdam leggen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans. Ook premier Mark Rutte is daarbij aanwezig.

Een dag later, op Bevrijdingsdag, geeft de premier in Assen het startschot van de veertien bevrijdingsfestivals die in het hele land worden gehouden. 's Avonds is hij met het koningspaar en prinses Beatrix bij het 5 meiconcert in Amsterdam.