Pechstein wil door tot en met Pyeongchang 2018

Schaatster Claudia Pechstein is van plan om nog tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018 door te gaan. Dat zei ze tegenover de Thüringer Allgemeine. Pechstein was aanwezig bij de opening van een dokterspraktijk van Gerald Lutz, die tevens de arts is van de Duitse schaatsbond.

'Als ik gezond blijf en mijn lichaam meewerkt zijn de Olympische Spelen van 2018 mijn doel', aldus de 42-jarige Pechstein. 'Wie zich daaraan stoort zal simpelweg sneller moeten schaatsen dan ik, zodat ik me niet kan plaatsen'.

De Berlijnse is niet blij met het gebrek aan concurrentie in eigen land. 'Het hele programma wordt beter als er genoeg concurrentie is, zoals je op het moment bij de Nederlanders ziet. Vroeger waren de Duitse kampioenschappen vergelijkbaar met wereldkampioenschappen, maar daar zijn we tegenwoordig bijzonder ver van verwijderd', klaagt de Duitse.

Volgens Pechstein is vooral de grote baas van het Duitse schaatsen, Günter Schumacher, er de oorzaak van dat het zo slecht gaat: 'Hij is verantwoordelijk voor de vrije val van het schaatsen in Duitsland de afgelopen jaren'. Wel is ze meer dan tevreden over de arts van de Duitse schaatsbond: 'Met een arts als Gerald Lutz kun je alleen maar blij zijn. Hij staat dag en nacht voor de sporters klaar, wat er ook aan de hand is'.