Vrachtwagenchauffeurs in stoet naar Utrecht

Ongeveer driehonderd vrachtwagenchauffeurs die maandag met acties zijn begonnen verzamelen zich in de loop van de ochtend op een grote parkeerplaats aan de A2 bij Utrecht. Dat zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Egon Groen. Het verkeer heeft volgens hem geen last van de actie.

De stakers hebben zich in de ochtend verzameld op parkeerplaatsen bij Nunspeet, Beverwijk, Rotterdam, Arnhem en Gilze. Vanaf daar rijden ze gezamenlijk naar parkeerplaats Haarrijn op de A2 tussen Breukelen en Utrecht. Daar wordt om 12.30 uur een bijeenkomst georganiseerd voor de kaderleden van de vakbond.

Maandagochtend vroeg begonnen de acties voor een betere cao bij acht transportbedrijven die betrokken zijn bij de onderhandelingen, waaronder Den Hartog en Vos. Bij die bedrijven werd een slot op de poort gelegd, waardoor vrachtwagens niet konden uitrijden. Bij vuilverwerkingsbedrijf Sita werd tot 09.00 uur helemaal niet gewerkt.

Het overleg over een nieuwe cao liep halverwege maart vast. De chauffeurs willen een eenjarige cao met een loonsverhoging van drie procent en meer zeggenschap over werktijden en scholing. De werkgevers willen een nullijn aanhouden. De komende weken staan nog meer acties gepland.