'Vermiste vrouwen Panama liepen andere route'

De twee Nederlandse vrouwen die vermist zijn in Panama hebben dinsdag mogelijk een korte wandeling gemaakt nabij de Pianista Trail. Dat heeft de man die hen die route aanraadde gezegd tegen Ingrid Lommers, directeur van de taalschool waar Kris Kremers en Lisanne Froon Spaanse les volgden.

Na een halfuur kwamen ze vermoeid terug bij het hostal Casa Pedro, waar de getuige de eigenaar van is. Door de beschrijving van de man lijkt het om de vermiste Nederlanders te gaan. Verschillende getuigen stellen inmiddels de twee te hebben gezien. Zij zouden vervolgens terug naar Boquete hebben willen gaan, in plaats van de Pianista Trail te lopen, wat het aanvankelijke plan was.

De Pianista Trial wordt zelden met een gids gelopen omdat de route als veilig wordt beschouwd. Op de website van reisgids Lonely Planet wordt wel melding gemaakt van gevaar voor overvallen op de wandelroute in het regenwoud. Maar een navraag naar aangiften van die overvallen zou niets hebben opgeleverd.

Zondag wordt volgens een woordvoerder van de hulpdiensten verder gezocht rond de Pianista Trail en nabijgelegen paden. Ook wordt de zoektocht uitgebreid naar een route richting de kust voor de eilandgroep Bocas del Toro. De zegsman acht het echter onwaarschijnlijk dat zij de afwijkende vier uur durende tocht zomaar zijn aangevangen.

Zondagochtend (lokale tijd) komen waarschijnlijk de eerste familieleden van Kremers aan in Boquete. Er vindt ook een persconferentie plaats waar de hulpdiensten de laatste stand van zaken melden. Dinsdag worden de ouders van Froon in Panama verwacht.