Dikke Dennis gaat zaterdag gewoon van de duikplank

Dikke Dennis is zaterdag gewoon te zien in het SBS6-programma Sterren Springen. De tatoeëerder kwam in opspraak nadat De Telegraaf vrijdag een artikel over zijn vermeende neonaziverleden had gepubliceerd. "Dikke Dennis heeft hier gisteren publiekelijk afstand van genomen. Wij hebben geen reden om te twijfelen aan zijn oprechtheid", laat de zender weten in een verklaring.

"Wij zijn ons ervan bewust dat Dikke Dennis een roerig verleden heeft", vervolgt SBS. "Het artikel in De Telegraaf gaat over serieuze zaken, maar die speelden zich wel ruim dertig jaar geleden af, toen Dennis nog een tiener was."

Dennis Overweg, zoals Dikke Dennis eigenlijk heet, was vroeger bevriend met Nico Bodemeijer. Bodemeijer werd veroordeeld voor moord op de Antiliaan Kerwin Duijnmeijer. "Nico was een van de jongens met wie ik omging toen ik een jaar of 15 was. Die heeft toen die moord gepleegd. En vanaf die tijd ben ik radicaal gestopt met die jongens", zei Dennis vrijdag in een videoboodschap.

De volle tatoeëerder, die onder de lichaamsversieringen zit, heeft het White Power-logo, een vuistje, op zijn borst getatoeëerd staan. Overweg erkent dat hij het logo heeft staan. "Maar de tekst erbij heb ik weg laten halen. Toen was het voor mij weg, afgezworen, klaar. Niet wetende dat ze nu, na 35 jaar, dat vuistje weer terughalen. Daar sta ik nu niet meer achter."

Een woordvoerder van SBS wilde niet verklappen of Dikke Dennis zaterdagavond zijn tatoeages gaat bedekken. Zaterdag is de eerste aflevering van het tweede seizoen van Sterren. Naast Dennis gaan onder anderen Britt Dekker, Marijke Helwegen en Peter Jan Rens van de duikplank.