Marokkanen collecteren voor overvaller

De Marokkaanse gemeenschap heeft een collecte gehouden om de begrafeniskosten voor de in noodweer doodgeschoten Marokkaanse-Italiaan Youssef F., die in Nederland op overvalvakantie was, te dekken. De 29-jarige Youssef was één van de Marokkanen die omkwam tijdens de overval op een juwelier in Deurne, meldt De Telegraaf.

De inzamelingsactie, door de Delftse stichting Bladi georganiseerd op onder andere Facebook, die ruim drieduizend euro opbracht, veroorzaakt nu echter forse ophef. Het geld dat bedoeld was voor de begrafenis van de 29-jarige crimineel in Marokko bleek niet nodig voor de repatriëring en ter aarde bestelling van het lichaam van de onfortuinlijke Youssef. Daarop is besloten om zijn broer Toufik een ticket cadeau te doen en de rest van het geld aan de familie van F. te geven.

In de reacties omtrent de inzameling doken uiteindelijk reacties op die onder meer stelden dat deze jongen in de nek was geschoten door een varken (de juweliersvrouw - red.) Andere bezoekers vinden dit walgelijk en eisen hun giften terug. Dit gaf ook weer problemen omdat de islam zegt: 'eens gegeven blijft gegeven'.