Alonso: "2014-auto's zijn te langzaam"

Ferrari-coureur Fernando Alonso vindt de huidige Formule 1-auto's te langzaam. De uitdagingen tijdens de races bevallen de Spanjaard wel, maar een deel van de sensatie is door de lagere snelheden wel weggenomen.

Alonso: "Het is nog steeds opwindend, omdat je met anderen de competitie aan gaat. Dat zit in het DNA van een coureur. Als we met go-karts rijden en we rijden 50 kilometer per uur, met keiharde banden en glijden overal weg, dan nog houden wij ervan. De opwindendheid is het probleem niet, het zijn de auto's die te langzaam zijn. De snelste ronde van Vettel in Maleisië was enkele jaren geleden een 1.34,8 (poletijd 2011) en Hamilton deed dit jaar een 1.43,0 (snelste raceronde), dus dat is negen seconden. Bij negen seconden langzamer geniet je er minder van dan wanneer je een snellere auto hebt."

De Spanjaard weet dat het aangaan van competitie leuk is, maar heeft ook in een andere periode gereden toen de auto's bloedsnel waren. Het zomaar aanpassen van de regels door meer brandstof toe te staan gaat niet helpen, want dan gaan de snelle auto's alleen maar sneller en de langzamere minder langzaam. Daarom moet goed nagedacht worden over hoe de show verbeterd kan worden, maar niet voordat afgewacht wordt wat dit seizoen gaat brengen, omdat de rijders pas twee races onderweg zijn.