Vandenbussche naar AA Gent

Brian Vandenbussche heeft zich aangesloten bij AA Gent. De doelman komt over van sc Heerenveen. De Belg keert aan het einde van het lopend seizoen terug in zijn land van herkomst, melden diverse Belgische media. Hij heeft bij Gent een contract getekend voor twee seizoenen. Zijn nieuwe club betaalt geen transfersom aan sc Heerenveen.

Vandenbussche gaat na tien jaar Heerenveen een nieuwe uitdaging aan. In Friesland was zijn rol min of meer uitgespeeld door de komst van de talentvolle doelman Kristoffer Nordfeldt. Die verzekerde zichzelf onder trainer Marco van Basten van een vaste plek onder de lat van Heerenveen.

De 32-jarige sluitpost speelde nooit eerder als prof in zijn 'eigen' competitie. Sparta Rotterdam haalde hem op uit de jeugdopleiding van Club Brugge. Gedurende zijn verblijf bij Heerenveen verdiende hij een status als international. Het bleef tot dusver bij drie interlands.

Heerenveen maakte eerder al bekend dat Vandenbussche aan het einde van het seizoen zou vertrekken uit Friesland. Beide partijen waren het erover eens dat een langer dienstverband niet gewenst was. Ook spelers als Anthony Lurling en Ramon Zomer moeten de club in de zomer naar verwachting verlaten.