[DC] Golubev stunt tegen Wawrinka

Tennisser Andrey Golubev heeft in het Davis Cup-duel met Zwitserland voor een grote verrassing gezorgd. In de eerste wedstrijd van het weekend rekende de Kazach in Genève af met Stanislas Wawrinka, de nummer drie van de wereld.

In januari moest Golubev in de door Wawrinka gewonnen Australian Open nog opgeven tegen de Zwitser. Dit keer ging de wedstrijd in de eerste set gelijk op en moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin was de Kazach met 7-5 de betere. De tweede set ging na ruim een half uur met 6-2 naar Golubev, de nummer 64 van de wereld. 

De derde set ging met 6-3 naar de Zwitser, maar in de vierde set lukte het weer niet. Al in zijn eerste servicegame moest hij liefst vijf breakpunten wegwerken en pas op de vijfde kans kon hij zijn eigen game houden. Op 5-6 overleefde Warinka twee matchpoints en sleepte hij er opnieuw een tiebreak uit. Daarin wist Golubev vier matchpoints niet te maken, maar de vijfde was wel raak. Vrijdag speelt Roger Federer de tweede wedstrijd in de ontmoeting tegen Mikhail Kukushkin.

Ook de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland in Nancy begon met een kleine verrassing. Tobias Kamke, 96e op de wereldranglijst, wist in drie sets te winnen van de bijna 40 plaatsen hoger geklasseerde Julien Benneteau. Het werd 7-6 (10), 6-3 en 6-2 voor de Duitser. In Napoli bracht Fabio Fognini de favoriete Italianen op een 1-0 voorsprong tegen Groot-Brittannië. Hij won met 6-4, 2-6, 6-4 en 6-1 van James Ward.