Hobbit-acteur Martin Freeman speelt Richard III

Martin Freeman gaat Richard III spelen in het gelijknamige stuk van William Shakespeare. De acteur, vooral bekend als de Hobbit Bilbo Baggins in de Hobbit-trilogie van Peter Jackson, speelt de gebochelde koning zonder paard van juli tot in september in de Trafalgar Studios op het West End in Londen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Richard III is het eerste stuk in het nieuwe theaterseizoen. De repetities gaan eind mei of begin juli van start. Regisseur David Lloyd is nog bezig veel van de rollen te casten.

De 42-jarige Freeman is naast de Hobbit-films vooral bekend van de tv-series The Office en Sherlock. Daarnaast is hij binnenkort te zien in de tv-versie van Fargo. Toch is hij geen vreemde van het theater. Het laatste stuk waarin hij speelde was het drama Clybourne Park, dat in 2010 in Londen in première ging.

Richard III vertelt het verhaal van een Engelse landheer en zijn strijd om de Engelse troon. Het stuk wordt vaak omschreven als een tragedie, en wordt gezien als een van Shakespeares meesterwerken. Daarmee geldt de rol van Richard III als een van de meest felbegeerde voor acteurs.


Hobbit-acteur Martin Freeman speelt Richard III (Foto: Novum)