Cech: "Ik ben niet bang voor Courtois"

Petr Cech gaat volgend seizoen graag de strijd aan met de Belgiche keeper Thibaut Courtois voor een plaats onder de lat bij Chelsea. Courtois speelt al drie seizoenen op huurbasis bij Atlético Madrid en maakt daar bijzonder veel indruk. Het is onduidelijk wanneer de Belg terugkeert naar Stamford Bridge.

Na een gesprek met de clubleiding van Chelsea vorige week zou besloten zijn om Courtois ook volgend seizoen nog uit te lenen aan de koploper van de Primera Division. Maar wat Cech betreft mag de 21-jarige sluitpost naar Londen komen.

"Als Thibaut Courtois in de voorbereiding naar ons komt, dan komt hij maar", zegt Cech in gesprek met The Daily Mail. "Komt 'ie niet, dan komt 'ie niet. Voor mij verandert er niets. Ik zal het nog steeds beter moeten doen dan wie mijn concurrent ook is om mijn plek te behouden. Dus voor mij gaat er niks veranderen."

Cech gaat de concurrentiestrijd graag aan. "Als hij terug naar Chelsea komt en beter is dan mij, dan krijgt hij de credits. Dan heeft hij dat knap gedaan. Maar wie weet hoe het gaat lopen? Ik ben niet bang. Ik ben niet gek. Het is niet zo dat omdat ik hier al tien jaar zit, ik nog vijf jaar kan blijven. Ik speel niet omdat ik Petr Cech heet. Ik speel omdat ik het goed doe en de manager denkt dat ik het team beter maak. Ik heb nog nooit een manager meegemaakt die me op doel zette, alleen maar omdat iedereen gewend was mij daar te zien."

"Ik weet ook wel dat ik hier over tien jaar niet meer speel. Er komt een dag dat iemand beter is dan mij. Zo is het. Maar dat moment probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Zo zit het voetbal in elkaar", besluit Cech.