[NBA] Spurs eindelijk verslagen, Durant zet reeks voort

Er is donderdag na ruim een maand een einde gekomen aan de zegereeks van de San Antonio Spurs. De ploeg bleef negentien wedstrijden op rij ongeslagen, een clubrecord en de gedeeld zesde langste reeks ooit, maar moest het hoofd buigen voor de Oklahoma City Thunder.

De wedstrijd ging gelijk op in het begin en halverwege hadden de Spurs een kleine voorsprong van drie punten. Vooral in het derde kwart konden ze echter geen vuist maken en moesten ze maar liefst twaalf punten inleveren. Nadat de Thunder ook in het laatste kwart de beste was werd de eindstand beslist op 106-94.

De grote mannen bij Oklahoma City waren Russell Westbrook met 27 punten en Kevin Durant, die er één meer liet optekenen. Voor Durant was het al de 39e keer op rij dat hij meer dan 25 punten maakte. Het 25e punt, een vrije worp, werd dan ook met luid gejuich begroet door de fans. Met zijn reeks is hij nog één wedstrijd verwijderd van de veertig wedstrijden van Michael Jordan.

In de andere wedstrijd van de dag moesten de Los Angeles Clippers zich ondanks een fantastische wedstrijd van Blake Griffin gewonnen geven tegen de Dallas Mavericks. Het was pas de zesde thuisnederlaag voor de Clippers in 37 wedstrijden. Griffin was de grote man bij de Clippers. Hij scoorde de vierde triple double uit zijn NBA-loopbaan door 10 rebounds, 11 assists en 25 punten te maken. De Mavericks wonnen na een spannende slotfase echter toch de wedstrijd met 113-107, mede door 26 punten van Dirk Nowitzki.