Agema doet aangifte tegen Samsom en Spekman

PVV-Kamerlid Fleur Agema gaat vrijdag aangifte doen tegen PvdA-leider Diederik Samsom en PvdA-voorzitter Hans Spekman wegens uitspraken die zij hebben gedaan over Marokkanen. Ze hoopt dat zoveel mogelijk mensen haar voorbeeld na de oproep van partijleider Geert Wilders volgen. Dat zei ze donderdagavond in het televisieprogramma Een op Een.

Agema noemt het absurd dat er zo'n vijfduizend aangiftes zijn binnengekomen tegen Wilders. De oproep om 'tegenaangifte' te doen is er dan ook een van 'oog om oog, tand om tand', aldus de PVV'er.

"Ik maak me zorgen hoelang wij nog een mening mogen hebben. Ik hoop dan ook dat Vrouwe Justitia blind is. Of iedereen vervolgen of niemand. En ik hoop dat laatste", aldus Agema.

De nummer twee van de PVV-lijst van de laatste Kamerverkiezingen zegt zich zorgen te maken over de mogelijke vervolging van Wilders. "Ik zou het verschrikkelijk vinden dat wij opnieuw jarenlang de stress moeten doorgaan dat Geert opnieuw een proces moet doorstaan waarvan je de uitkomst niet weet. Die stress wil ik niet opnieuw hebben. Wij hebben een taak in dit land. We willen onze tijd niet verdoen in de rechtszaal."

In de uitzending herhaalde Agema verder de woorden van Wilders dat het standpunt van 'minder Marokkanen' er altijd is geweest. Ze verwijt partijleiders Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) dat zij het vuurtje in de media hebben opgestookt door steeds te zeggen dat Wilders 'te ver' gaat.

Agema vindt het grootspraak van politici om te zeggen dat ze de PVV nu gaan uitsluiten. "Het is heel erg stom en ik vind het ondemocratisch. Ik denk dat als wij heel groot worden ze allemaal weer in de rij staan."