Jezus stierf met de handen omhoog

Het lijkt erop dat Jezus nog meer heeft geleden voor onze zonden dan tot nu toe werd aangenomen. Wetenschappers van de John Moores University te Liverpool hebben namelijk ontdekt dat de verlosser niet in een T-vorm, maar in een Y-vorm aan een kruis gespijkerd werd.

De onderzoekers ontdekten dit door nadere bestudering van de beroemde lijkwade van Turijn. Naar verluidt is ooit een geëxecuteerde misdadiger in dit kleedje gerold en zijn de contouren van deze man heden ten dage nog steeds te zien. Over de ouderdom van het kleedje bestaat wat twijfel, het kan middeleeuws zijn, maar met een beetje goede wil kan je dit beschouwen als de lijkwade waarin het lichaam van de (dan nog) dode Jezus in bewaard werd. Destijds was kruisiging een vrij gangbare straf, maar een man met een baard en een soort wonder… dat MOET natuurlijk wel de Messias zelf zijn.

Bloedsporen op het kleed laten zien dat het heilige bloed over de armen gestroomd heeft. En dus niet vanuit de handjes/polsen rechtstreeks naar beneden. Dit doet de heren geleerden concluderen dat de handen van het Lam Gods (hij dronk graag een wijntje) boven het hoofd genageld waren. En dat schijnt een veel pijnlijker sterfproces te veroorzaken dan wanneer de armen horizontaal gemonteerd waren. Wrede jongens die Romeinen.

Als bovenstaand verhaal blijkt te kloppen, dan kan het Vaticaan aardig de kas bijvullen door de verkoop van martelwerktuigen met een Jezus die op een andere manier vastgenageld is.