Oudkerk ook niet vervolgd om uitspraak kutmarokkanen

Ondanks de massale aangiftes tegen Geert Wilders om zijn minder Marokkanen uitspraak lijkt er weinig kans op vervolging te zijn. Rob Oudkerk had het op 6 maart 2002, ook tijdens gemeenteraadsverkiezingen, over kut-Marokkanen en werd niet vervolgd, staat opgetekend in de NOS archieven.

Tegen Oudkerk werd er welgeteld één aangifte gedaan door een Marokkaanse man die zich gekwetst voelde door de lompe uitspraak van de toenmalige PvdA lijsttrekker. De vervolging ging niet door omdat die ene Marokkaan zijn aangifte snel weer introk.

In een privégesprek met toenmalig burgemeester Cohen, die zichzelf afvroeg of Fortuyn ook in Amsterdam zo veel stemmen zou hebben kunnen halen, zei Oudkerk: “Natuurlijk, we hebben hier toch ook kutmarokkanen.”, Cohen nuanceerde meteen door te stellen dat het wel 'onze kutmarokkanen' waren. Rob deed de uitspraak nabij het team van 2Vandaag, dat de kwetsende uitspraak toevallig vastlegde en naderhand uitzond.

Oudkerk betreurde wel direct zijn uitspraak maar nam ook niet terug wat hij met Cohen had besproken. Zijn fractie nam wel duidelijk afstand van de uitlating van de PvdA'er.