FOK! wat een weer... Kans op regen en onweer.

Goeiedag allemaal! Daar zijn we weer. De verhuizing zit erop en ik ben weer online. Ik moet er wel bij zeggen dat alle kroegen nu op drie minuten lopen van mijn huis zijn, dus er kan wel eens wat gebrabbel staan. Wat een warmte hé? Ik moet zeggen dat het werkelijk heerlijk is om buiten te zijn. Kantekening is dat de temperaturen na het weekend scherp gaan dalen en dat zal goed voelbaar zijn.

In het uiterste noorden was het ook gisteren weer vrij kil met maxima van 9 tot 12 graden, maar elders vlogen de temperaturen weer naar waarden die tussen de 18 en 23 graden lagen. Op veel plaatsen scheen de zon nog volop, maar in het zuiden kwam er meer bewolking binnendrijven en viel er lokaal een spat regen. Aan het begin van de avond ontstond er wat onweer in het (noord)oosten.

Vandaag neemt de kans op buien verder toe. Ik denk wel dat de grootste buienkansen voor het binnenland zijn en dat in de kustprovincies overwegend droog blijft. Dit komt omdat er daar een zuidwestelijke wind komt te staan, waardoor het kwik in een brede kuststrook veel minder hoog kan oplopen dan elders. Op het strand wordt het niet veel warmer dan 12 tot 16 graden, maar zeker in het zuiden en oosten kan het kwik nog makkelijk tot boven de 20 graden oplopen. De buien die ontstaan kunnen behoorlijk actief uitpakken, hou hier dus even rekening mee.

Het zal even wennen worden, maar vanaf dinsdag ligt het kwik enkele dagen rond normaal. Dat wil zeggen rond de 11 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

MistGr1
De afgelopen dagen kwam er plaatselijk dichte mist voor. Zoals bij Nikky...

MistGR2
...in Groningen, die vanaf de 20e etage een prachtig uitzicht had.