Matterhorn en Koning van Katoren naar Beijing

De Nederlandse speelfilms Matterhorn en Koning van Katoren zijn geselecteerd voor de komende editie van het Beijing International Film Festival. Matterhorn van Diederik Ebbinge is onderdeel van de officiële competitie en is genomineerd voor de Tiantan Award. Koning van Katoren van Ben Sombogaart wordt gedraaid in het Panorama-programma. Dat bevestigen de producenten.

Matterhorn film vertelt over een eenzame man, een rol van Ton Kas, die een vreemdeling, gespeeld door René van 't Hof, in huis opneemt. De film, het regiedebuut van Ebbinge, viel al op talloze internationale festivals in de prijzen en is verkocht aan de Verenigde Staten, Polen, Brazilië, Duitsland en Zuid-Korea. Ebbinge en Kas zijn op het festival in Beijing aanwezig.

Koning van Katoren, naar het boek van Jan Terlouw, vertel over een gewone jongen die koning van zijn land Katoren wil worden. De ministers geven hem een reeks schier onuitvoerbare opdrachten te vervullen.

Het BIFF wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd. Het filmfestival vindt plaats van 16 tot en met 23 april in de Chinese hoofdstad.


Matterhorn en Koning van Katoren naar Beijing (Foto: Novum)