'Aanklacht Tarantino wegens onvrede over Gawker'

Quentin Tarantino klaagt Gawker, de website die een link plaatste naar zijn script van de western The Hateful Eight, alleen maar aan omdat hij het niet eens is met de manier waarop hij door de site wordt neergezet. Dat beweert Gawker, nadat de regisseur de site voor de rechter had gesleept.

"Tarantino's aanklacht tegen Gawker is geïnspireerd door zijn ongenoegen over hoe Gawker over hem schreef en schrijft, en niet door de mogelijkheid dat onbekenden zijn script mogelijk online hebben gelezen", stelt Gawker volgens de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Gawker geeft echter geen voorbeelden van publicaties waar Tarantino niet blij mee zou zijn.

Tarantino's aanklacht volgde op een artikel van Gawker met de kop 'Here Is the leaked Quentin Tarantino Hateful Eight script' van 23 januari, waarin linkjes geplaatst werden naar het script van de western. De filmmaker liet daarop weten het scenario alleen in boekvorm te willen uitbrengen. Vorige maand twitterde een journalist dat Tarantino de film mogelijk toch gaat maken. Op 14 april vindt een hoorzitting plaats in de zaak tussen Tarantino en Gawker.


'Aanklacht Tarantino wegens onvrede over Gawker' (Foto: Novum)