David Goyer wil wel een nieuwe Green Lantern doen

Met de geruchten over een Justice League-film recentelijk aangewakkerd dient zich langzaam ook de vraag aan: hoe zit het met Green Lantern? De onsuccesvolle eerste live-action verfilming van de intergalactische politieagent, in 2011 gespeeld door Ryan Reynolds, was immers niet bepaald succesvol, en met goede redenen.

Het personage zelf, in de vorm van Hal Jordan, is echter wel een Justice League-lid en één van de meer populaire figuren binnen DC Comics, dus Warner en DC zullen hem toch weer eens moeten aanstippen. Als het aan David S. Goyer, schrijver van de Dark Knight-trilogie, Man of Steel en de komende Batman/Superman-film, zou liggen, zou hij er wel een draai aan willen geven.

"Ik zou heel graag Green Lantern doen," zei hij toen hij werd ondervraagd over het verbeelden van een buitenaardse wereld in Man of Steel in relatie tot hoe Green Lantern eruit zag. "Ik wilde Krypton er echt als een buitenaardse wereld uit laten zien. Dat was één van de dingen die ik vanaf het begin wilde doen toen ik betrokken raakte bij het project. In de basis is Superman altijd een sciencefiction-verhaal geweest. Daar wilde ik iets mee doen, en Chris [Nolan] en Zack [Snyder] wilden dat ook, dus ik ben blij dat we dat konden doen."

In het DC Universum is het Green Lantern Corps een intergalactische politiedienst, opgericht door de Guardians of the Universe. Zij hebben het volledige universum opgedeeld in 7200 sectoren en aan elke sector twee Green Lanterns toegewezen om als wijkagent te dienen. In de geschiedenis van deze verhalen hebben, afhankelijk van wie je meetelt, ongeveer vijf aardbewoners de positie van Green Lantern ingevuld. De film uit 2011, geregisseerd door Martin Campbell (Casino Royale) op basis van een scenario van Greg Berlanti, Marc Guggenheim (beiden betrokken bij DC-serie Arrow) en Michael Green (betrokken bij DC-serie Gotham) vertelde over één van hen. De film kostte 200 miljoen dollar om te maken maar bracht minder dan 220 miljoen dollar op.

Hoewel Warner Brothers sinds 2011 al in twijfel lijkt over of Green Lantern een vervolg moet krijgen (of gewoon een reboot om niet bij de vorige film te hoeven aansluiten), zou er bij de reeks DC-films die verwacht wordt ook iets over de ringslinger kunnen zitten.