Angelo motiveert pro-Geert mars

Zaterdag 5 april is een demonstratie gepland in het centrum van Nijmegen tegen burgemeester Bruls en het college omdat die aangifte deden tegen Geert Wilders om diens minder Marokkanen uitspraak tijdens de gemeenteverkiezingen.

Organisator Angelo van den Bos wil het wel gezellig houden en zit niet te wachten op racistisch of getint tuig dat meent de kans te moeten waarnemen. Het moet een rustige vredige protestmars worden zonder racistische uitingen. Met de mars, die start in Kronenburgerpark, wil de 28-jarige Nijmegenaar steun aan Wilders betuigen en aangifte tegen burgemeester Bruls en het college doen die samen met 700 anderen weer aangifte tegen Geert Wilders hebben gedaan.

Angelo is van mening dat burgemeester Bruls door aangifte te doen onrust in de stad zaait. Van den Bos vindt dat een burgemeester zich niet op deze manier met dit soort zaken moet bezighouden. Hij vindt ook dat iedereen zich te veel laat meeslepen door het valse gestook in de media. “Kijk, Wilders heeft het ongenuanceerd gezegd, dat is zo. Maar die hele avond had een andere strekking, er werd gesproken over criminelen, en alleen dat laatste stukje wordt dan naar buiten gebracht. Hij bedoelde gewoon de criminele Marokkanen en iedereen wil minder criminelen, ook bijvoorbeeld minder pedofielen en dierenbeulen. En om Wilders te steunen en om een ander geluid uit Nijmegen te laten horen ben ik deze demonstratie gaan organiseren”, vertelt de organisator van de tocht.

Geert Wilders is uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Of de door de media veel belaagde politicus ook komt opdagen is nog steeds maar de vraag. Als Geert zelf niet komt, komen er wel andere prominente PVV'ers de mars bijwonen. Er wordt gelopen door het centrum en via het Keizer Karelplein richting politiebureau. Eenmaal daar kan iedereen aangifte tegen Bruls doen. Hoe deze aangifte moet luiden is niet geheel duidelijk omdat er geen voorgedrukte aangifte formulieren voor handen zijn om deze massa aangifte op te nemen.

De Facebookteller staat inmiddels op 136 wandelaars en 86 denken er nog over na.