Janssen wordt scout bij Vitesse

De kogel is door de kerk: Theo Janssen bekleedt per 1 juli de functie van scout bij Vitesse. Janssen neemt aan het einde van het seizoen afscheid als speler van Vitesse. Daarna schakelt hij meteen door naar een nieuwe functie binnen de club.

Hij is tot medio 2019 vastgelegd als scout, bevestigt Vitesse via de officiële kanalen. Daarnaast gaat hij in de juegdopleiding aan de slag als techniektrainer. De aanstelling van Janssen hing al enige tijd in de lucht. Geruchten deden echter de ronde dat de partijen het niet met elkaar eens zouden worden over de contractvoorwaarden.

Door een blessure komt de ervaren middenvelder dit seizoen niet meer in actie. Daarom heeft hij begin maart gelijk de eerste schreden in zijn nieuwe vakgebied gezet. "Ik ben al met Bosko Bursac en Mo Allach weggeweest", vertelt de oud-international van het Nederlands elftal.

"Ik heb ondertussen al een aantal wedstrijden gezien en ook al een paar rapporten geschreven. Vanaf 1 juli begin ik officieel, maar ik ben nu al met Mo richting volgend seizoen aan het kijken", aldus Janssen.

Op 27 april, als Vitesse tegen Go Ahead Eagles de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelt, neemt Janssen als speler definitief afscheid van Vitesse. Hij droeg jarenlang het shirt van de Arnhemmers en bouwde dus het nodige krediet op.

"Samen met Vitesse heb ik gesproken over mijn afscheid. Ik mocht zelf kiezen wanneer ik dit wilde doen. Zelf wilde ik dit graag de laatste wedstrijd van het seizoen doen. Op het veld tijdens Vitesse - Go Ahead Eagles is het een kort afscheid. De donderdag voor het duel is mijn afscheid met de supporters. Dat wordt een stuk intiemer."