Vitesse zet tegenaanval in na aantijgingen Jordania

Vitesse weerspreekt dat Chelsea het voor het zeggen heeft bij de Arnhemse eredivisionist. Bert Roetert, de voorzitter van de raad van commissarissen, laat namens de club weten dat Vitesse zeker wel om de prijzen mee mag doen. "De mededeling dat Vitesse geen kampioen mag worden lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 aprilgrap", stelt hij op de clubwebsite. "Net als elke club wil Vitesse zo veel mogelijk wedstrijden winnen."

Oud-eigenaar Merab Jordania had dinsdagochtend in De Telegraaf beweerd dat Vitesse van Chelsea geen kampioen mag worden. Voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen beaamde later op de dag tegenover de NOS dat de Blues het in Arnhem voor het zeggen hebben.

Roetert opent frontaal de aanval op Jordania en stelt dat Vitesse bijna ten onder ging aan de ambities van de Georgiër. "Kortetermijneffectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen." Vitesse bracht dit nieuws niet eerder naar buiten 'uit respect voor Jordania'.

"De clubleiding heeft begrip voor de frustratie van Jordania vanwege het feit dat hij zijn persoonlijke ambitie niet kon waarmaken", gaat Roetert verder. Vitesse betreurt echter 'de verspreiding van onwaarheden in hoge mate'.

De nieuwe eigenaar en het huidige bestuur willen volgens Roetert binnen de grenzen van de Financial Fair Play-regels een stabiele topclub in Nederland worden. "We willen de basis leggen voor successen op de lange termijn. Om dat te kunnen realiseren bouwen we aan een sterk eerste elftal en technische staf. In het verlengde daarvan wordt geïnvesteerd in de voetbalacademie, scouting en innovatie."