Round-up: De 1 april-grappen van games- en techland

Het is weer 1 april, gekkendag, en dat betekent dat het games- en techlandschap wordt overladen met 1 april-grappen. Soms zijn ze briljant bedacht en trapt iedereen en soms zijn ze zo opzichtig dat het niet grappig meer is.

FOK!games verzamelde de ons bekende grappen voor jullie. We hebben ze vast niet allemaal gevonden, maar vul in de comments het lijstje gerust aan.

Google Maps:
Google heeft een zoekfunctie toegevoegd in Google Maps waarmee je verschillende Pokémon kunt opzoeken en vangen. Je kunt de beestjes via een speciale Google Maps-app op je smartphone in jouw directe omgeving vinden. Wie de meeste vindt maakt kans op een baan bij Google.

Google+:
Google+ waarschuwt vandaag voor een reeks David Hasselhoff-photobombs. Het sociale netwerk stelt dat je bij foto's die je vandaag uploadt maar beter ruimte klan overhouden, omdat The Hoff boze plannen heeft en zomaar in je foto's kan verschijnen.

 

HTC smartphonehandschoen:
HTC introduceerde vandaag de HTC Gluuv, een slimme handschoen die gekoppeld kan worden aan de nieuwe HTC One M8. Naast het voeren van telefoongesprekken via de handschoen kun je ook via speciale handbewegingen het toestel gebruiken. Steek je duim naar iemand op om hem of haar te liken op Facebook en om te zien of iemand op Tinder zit swipe je je hand door de lucht. En om het geheel echt overuidelijk te maken meldt HTC dat de HTC Gluuv een camera heeft van 87,2 megapixel heeft.

Samsung smartphonehandschoen:
Samsung had een leuk idee, maar dat bleek hetzelfde grapje te zijn als HTC. Samsung Fingers is een handschoen die hetzelfde werkt op dezelfde manier als de HTC Gluuv. samsung heeft zelfs een afbeelding gemaakt met een aantal van de bewegingen die je kunt gebruiken bij de handschoen.

Revival van de Nokia 3310:
Nokia meldt dat zij wegens groot succes terugkomen met de ooit zeer populaire Nokia 3310. De telefoon heeft een 41 megapixel camera en draait op een aangepaste versie van Windows Phone. Uit nostalgische overwegingen levert Nokia bij de nieuwe 3310 de games Snake II, Paris II, Space Impact mee en Bantumi, een app om ringtones mee te maken.

SEGA MEGAne Drive:
SEGA komt met een speciale VR-bril, de SEGA MEGAne Drive. Megane is Japans voor bril en de naam heeft een duidelijke verwijzing naar SEGA's Mega Drive-console. Toevaliggerwijs zien de glazen van de bril er ook zo uit.

 

Nieuwe naam voor Starcraft 2:
Blizzard meldt dat Starcraft 2: Legacy of the Void een andere naam krijgt. De game gaat verder als Starcraft 2: Herald of the Stars. Onderzoek heeft namelijk volgens de studio uitgewezen dat de afkorting HotS immens populair is bij de Blizzard-community.

Phil Fish:
Phil Fish, de man die de gamesindustrie na een fikse ruzie met 'Annoyed Gamer' Marcus Beer de rug toekeerde, meldt via Twitter dat hij terug is en dat FEZ 2 er aan zit te komen. 

Killzone-poppenfilm:
Sony meldt op haar blog dat filmregisseur Tim Burton een poppenfilm maakt op basis van de Killzone-gameserie. Tim Burton's A Helghastly Adventure heeft onder andere Johnny Depp en Helena Bonham Carter in de hoofdrol.

Patchnotes World of Warcraft:
Blizzard meldt op de WoW-pagina dat er een speciale patch aankomt voor World of Warcraft, vooruitlopend op de Warlords of Draenor-uitbreiding. Een aantal van de veranderingen:
- Om geen gedoe te krijgen met de leeftijdsclassificatie heet Garrosh Hellscream vanaf nu Garrosh Heckscream
- Om geen verwarring te krijgen tussen de verschillende Blizzard-games heet de hearthstone in WoW vanaf nu Homerock
- Daglicht wordt 50% lichter en de nacht wordt donkerder.
- Het gebruik van Death Grip op iemand die groter is zorgt er voor dat jij naar je tegenstander wordt getrokken in plaats van        andersom. Blizzard adviseert Gnomes dan ook om geen death Knight te worden.

World of Warplanes krijgt UFO's:
En tot slot nog een grap die wij niet hebben overgenomen, maar wel hebben binnengekregen. Wargaming.net meldt in een persbericht dat hun gratis vliegspel World of Warplanes vanaf vandaag een Tier 5 Duitse UFO krijgt. Gamers die met de Kampfflugplatte Sleipnir I UFO vliegen en vechten maken ook nog eens kans op twee exclusieve medailles. Bij voldoende positieve feedback krijgt elk land in World of Warplanes een eigen UFO.