Toerist doodgereden in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam is dinsdagmiddag een voetganger om het leven gekomen bij een ongeluk. Volgens een politiewoordvoerder wilde de man oversteken op het Rokin en 'rende' hij daarbij zo onder een naderende touringcar.

Hulpdiensten rukten in groten getale uit. Ook een traumahelikopter kwam naar de plek van het ongeluk. Het mocht echter niet baten, want de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren.

Het Rokin is de straat die vanaf de Dam naar het Muntplein loopt. De straat loopt ook parallel aan de drukke winkelstraat de Kalverstraat. In de omgeving zijn altijd veel toeristen en ander publiek op de been. "Er is veel zorg voor de mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, maar vooral ook voor de buschauffeur", zegt de woordvoerder.

De zegsvrouw weet nog niets over de toedracht van het ongeluk. Ook over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend, behalve dat hij nog vrij jong was.

Update 19.50 uur
Volgens een getuige op AT5 was het slachtoffer een toerist. Hij zou bij het oversteken eventjes parallel aan de bus hebben meegerend en vervolgens onder de achterwielen terecht zijn gekomen. De vriendin van de toerist, die later ter plekke kwam, zou hebben beweerd dat hij onder invloed was.