Cricketbond presenteert nieuwe Europese competitie

De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) en Cricket Schotland organiseren in 2014 een nieuwe cricketcompetitie, de North Sea Pro Series. In de serie wedstrijden spelen vier professionele teams uit de twee landen tegen elkaar met een thuis- en een uitwedstrijd.

Er worden wedstrijden gespeeld over zowel 50-overs als 20-overs. De competitie heeft zoveel mogelijk plaats op de zondagen in mei en begin juni. "Hiermee bekrachtigen we onze intenties om een professionele structuur binnen het Nederlandse cricket neer te zetten in zowel het 50 overs- als T20-cricket. Deze wedstrijden, met daarbij ook nog onze interne competitie tussen de Hurricanes en Seafarers, zullen eraan bijdragen het gat tussen het clubcricket en het internationale cricket op te vullen, naast de bestaande structuur in het Nederlandse cricket", aldus KNCB-directeur Richard Cox.

Zowel het Nederlandse als het Schotse cricketteam deden de afgelopen jaren mee in de CB-40 competitie. Vanwege herstructureringen binnen het Engelse cricket was er in de nieuwe ééndaagse competitie geen plaats meer voor de landenteams. Schotland Performance Director Andy Tennant: "We vinden het geweldig om met onze Nederlandse collega’s samen te werken aan dit nieuwe concept, waar beide landen alleen maar voordelen uit kunnen halen. Zonder deelname aan de Engelse competities is dit voor ons een schitterende gelegenheid om op eigen benen te gaan staan, en een start te maken met een professionele opzet binnen ons cricket voor onze beste cricketers".

De North Sea Pro Series wordt mede ondersteund door de International Cricket Council (ICC). Beide landen zien deze competitie als een integraal onderdeel van de ontwikkeling van hun langetermijnvisie en om in samenwerking met de ICC een professionele Europese structuur in te stellen.