Tunesische agenten veroordeeld voor verkrachting

Twee Tunesische agenten zijn maandagavond tot zeven jaar celstraf veroordeeld wegens verkrachting. Een derde agent kreeg twee jaar omdat hij de verloofde van het slachtoffer had gedwongen geld op te nemen en af te staan. De zaak leidde tot veel ophef in Tunesië omdat de autoriteiten in eerste instantie de vrouw wilden aanklagen wegens immoreel gedrag.

De agenten kwamen de vrouw en haar verloofde in september 2012 tegen. Twee van hen verkrachtten de vrouw, terwijl de derde de verloofde in bedwang hield. Na de verkrachting dwongen de agenten de man om geld te pinnen.

In eerste instantie werd de vrouw in staat van beschuldiging gesteld wegens het schenden van de Tunesische zedenwetten. Dit leidde echter tot protestacties en uiteindelijk werd de aanklacht ingetrokken. De vrouw schreef een boek over haar relaas.

Ondanks de veroordeling was de advocaat van de vrouw allesbehalve tevreden. Hij vindt de straf veel te laag. "Het is schandalig. Ze ontkenden alles. Ze hadden zelfs het gore lef om te zeggen dat zij hen probeerde te versieren."