Regering wordt eerlijk

Na decennia informatie achter te houden en het volk simpelweg voor te liegen over een breed scala aan onderwerpen, moet en zal dat binnenkort veranderen. Dat meldt een bron binnen de regering-Rutte.

"Een groot staatsman zei ooit dat een regering het volk hoort te dienen en niet andersom", stelde de bron. Volgens ingewijden gaan er binnenkort definitief boekjes open over een groot aantal controversiële onderwerpen waarover de afgelopen regeringen ronduit logen of stijf hun kop dichthielden.

Zo zou de samenwerking met de Amerikanen op het gebied van staatsveiligheid niet langer worden ontkend en wordt het blindelings naar Amerika doorsluizen van alle afgeluisterde gegevens stopgezet.

Ook zal voor het eerst sinds de bommen hier werden geplaatst rond 1960, ruiterlijk worden erkend dat 'we' hier kernwapens stallen voor de VS. De bron stelt dat 'het feit dat de overheid over een simpel en onomstotelijk feit als dit al 54 jaar glashard blijft liegen, een schrijnend voorbeeld is van de minachting die men in Den Haag heeft voor de gemiddelde burger.'

Verder zal er uitgebreid schuld bekend worden aangaande de medeverantwoordelijkheid van de regering-Balkenende aan de illegale oorlog in Irak en komt er een officiële verklaring waarin de aanschaf van de JSF niet langer met leugens wordt uitgelegd.

De regering gaat tevens haar best doen om klokkenluiders niet langer als criminelen te behandelen en zal haar buitenlandbeleid vormen rondom normen en waarden in plaats van winstgevendheid.

Daarnaast is er beloofd om in deze tijden van economische crisis geen miljarden verslindende prestigeprojecten meer te beginnen die slechts dienen ter meerdere eer en glorie van de minister of staatssecretaris die ze erdoorheen gedrukt heeft.

Tot slot nog meer goed nieuws: de regering-Rutte is verder van plan om binnenkort clubjes als Brein, die zij in interne documenten 'de illegale auteursrechten-Stasi' noemt, voorgoed op te doeken.