Kuijt brengt Fenerbahçe dichterbij Turkse titel

Fenerbahçe is maandagavond mede dankzij Dirk Kuijt een stapje dichterbij de landstitel gekomen. De ploeg uit Istanbul won van Bursaspor. Kuijt maakte in eigen stadion na ongeveer een kwartier spelen de openingstreffer.

Door doelpunten van Moussa Sow en Pierre Webo liep Fenerbahçe in de slotfase uit naar een ruime 3-0 overwinning. Het is alweer de negentiende competitiezege voor het team van coach Ersin Yanal. Met nog acht wedstrijden te gaan heeft koploper Fenerbahçe nu al tien punten voorsprong op Galatasaray. Bovendien heeft de ploeg met Wesley Sneijder een wedstrijd meer gespeeld.

Galatasaray lijkt in de Turkse titelstrijd definitief te zijn afgehaakt door een gelijkspel bij Konyaspor. Zaterdag kwam de nummer twee van de ranglijst niet verder dan 0-0. Concurrent Besiktas, dat vrijdag verloor, heeft nu evenveel punten als Galatasaray.

Omdat Fenerbahçe volgend seizoen nog is uitgesloten van Europees voetbal, plaatst de nummer twee van de competitie zich voor de Champions League. De nummer drie gaat naar de derde en voorlaatste kwalificatieronde voor het kampioenenbal.