Agents of S.H.I.E.L.D. cast Blackout als nieuwe schurk

Marvel-schurk Blackout gaat zijn debuut maken in het Cinermatic Universe via het kleine scherm. De aflevering, getiteld Providence, van Agents of S.H.I.E.L.D. van 15 april zal Patrick Brennan (The Next Three Days, Breaking Dawn pt 2) introduceren als Marcus Daniel met plannen om hem een terugkerend figuur te laten zijn.

De introductie van het personage zal worden gekoppeld aan de eerste verschijning van celliste Audrey, legt Brennan uit: "Deze gast was gehuld in duisternis, zijn ziel, alles in hem was donker totdat hij een cello-speler ontmoette. En de muziek was het enige licht dat zijn ziel bereikte. Dat gaf hem hoop en een idee van wat licht was," licht hij toe hoe het personage aan hem was geïntroduceerd. "Ik dacht: dat hoef je mij niet verder uit te leggen. Want muziek, voor mij, is wat me er meestal doorheen sleept. Mijn kinderen, mijn vrouw, en muziek. Dat aspect intrigeerde mij volledig. Dat aspect van het personage was heel mooi en erg interessant."

Het verhaal van zijn introductie is niet volledig bekend; de officiële beschrijving van Marvel vertelt alleen dat Phil Coulsons team op de vlucht is. Wel is Brennan niet de enige gastacteur. Ook Adrian Pasdar (Heroes) en Patton Oswalt (Dollhouse, Two and a Half Men) zijn te zien. Pasdar zal de rol vervullen van Glenn Talbot, een personage dat in de comics achter de Hulk aan zat. Oswalt speelt Eric Koenig, een ex-Nazi die zich bij S.H.I.E.L.D. heeft aangesloten; een gastrol die in het licht van de gebeurtenissen in de filmzijde van het Cinematic Universe interessant kan zijn.

Agents of S.H.I.E.L.D. keert deze week terug op de Amerikaanse tv met aflevering 16 van het eerste seizoen. In Nederland is gisteravond aflevering 14 uitgezonden.

Patrick Brennan als Marcus Daniels / Blackout (foto Marvel)
Patrick Brennan als Marcus Daniels / Blackout (foto Marvel)