Koeman acht Immers rijp voor Oranje

Feyenoord bleek zondagmiddag een maatje te groot voor Go Ahead Eagles. Lex Immers speelde een sterke wedstrijd en opende de score. "We hebben lekker aan het doelpuntengemiddelde kunnen werken", zei Lex Immers na de wedstrijd in gesprek met Sp!ts.

"Vorig seizoen maakte Graziano er 27 en ik 12, de eerstvolgende op de lijst had er toen slechts 4 achter zijn naam staan. Nu zijn er meerdere spelers die veel goals maken. Qua productiviteit hebben we ons prima verder ontwikkeld."

Immers maakt de laatste tijd indruk in het shirt van Feyenoord. Het publiek scandeerde zijn naam zondag in een adem met Oranje. Volgens Ronald Koeman is dat terecht. De trainer vindt de Hagenaar rijp voor het Nederlands elftal. "Nee, het publiek slaat niet door. Lex Immers is een ideale speler om in de ploeg te hebben. Als trainer probeer je in de selectie een goede mix te creëren. De arbeid die Immers levert, kan ook een Nederlands elftal goed gebruiken."

De middenvelder is zelf in ieder geval overtuigd van zijn kwaliteiten. "Ik voel steeds meer waardering, daar ben ik wel bij mee", zegt Immers in het Algemeen Dagblad. "Dat betekent dat ik voor veel mensen het tegendeel aan het bewijzen ben. Bij ADO twijfelden de mensen ook of ik het wel zou redden. Dat had ik aanvankelijk ook bij Feyenoord. Maar ik heb laten zien dat ik het wel kan."