Gudmundsson vertrekt bij AZ

Johann Berg Gudmundsson vertrekt na dit seizoen transfervrij bij AZ. De Alkmaarders hebben het contract van de 23-jarige IJslander formeel opgezegd. De aanvaller begon het seizoen als basisspeler, maar moest zijn plek na de winterstop afstaan aan Steven Berghuis.

Gudmundsson speelde sinds 2008 voor AZ. In 111 competitieduels scoorde hij acht keer. Ook Erik Falkenburg, die dit seizoen wordt verhuurd aan Go Ahead Eagles, Raymond Gyasi, doelman Erik Heijblok en Paul Kok verlaten AZ deze zomer. Etiënne Reijnen en Hobie Verhulst hebben ondanks een aflopende verbintenis nog wel zicht op een langer verblijf in Alkmaar.

Volgens technisch directeur Earnest Stewart kon AZ niet aan de verwachtingen van Dick Advocaat voldoen. De coach vertrekt na dit seizoen, mede doordat de club een andere functie wil voor assistent Martin Haar.

"Wij zijn op zoek naar een trainer die meerdere seizoenen wil blijven, om voor continuïteit te zorgen", vertelt Stewart. "Tijdens gesprekken bleek al snel dat hij niet de trainer voor langere termijn zou zijn. Advocaat is door zijn ervaring in de wereldtop gewend aan standaarden die wij als AZ hem niet kunnen en willen bieden."