Arnold Schwarzenegger is 'grootste actieheld'

Arnold Schwarzenegger is zondagavond bij de Empire Awards benoemd tot grootste actieheld van deze tijd. Het toonaangevende Britse filmblad benoemde Tom Cruise tot grootste filmlegende. De Empire Awards werden dit jaar voor de 25e keer uitgereikt, reden voor het blad om dit jaar de twee jubileumawards in het leven te roepen.

Simon Pegg werd benoemd tot Empire-held en Hugh Jackman tot Empire-icoon. "Het is een grote verrassing, ik dacht dat het al veel eerder had zullen gebeuren", grapte Jackman. "Een prijs krijgen met het woord 'icoon' erin, terwijl ik in een kamer sta met Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger en Emma Thompson, is nogal belachelijk. Maar dankuwel."

Emma Thompson kreeg de prijs voor beste actrice voor haar rol in Saving Mr. Banks, James McAvoy die voor beste acteur voor zijn rol in Filth. De Britse regisseur Paul Greengrass ging er met de award voor grootste inspiratie vandoor.

Pegg won tevens de prijs voor beste Bitse film. Ook Alfonso Cuaron viel tweemaal in de prijzen. De regisseur won voor zijn ruimte-epos Gravity de awards voor beste regie en beste film.

Michael Fassbender en Sally Hawkins namen de prijzen voor beste bijrollen in ontvangst, hij voor 12 Years a Slave en zij voor Blue Jasmine.

Margot Robbie won de prijs voor beste vrouwelijke nieuwkomer voor haar rol in The Wolf of Wall Street, Aidan Turner won dezelfde prijs in de mannelijke categorie voor The Hobbit: The Desolation of Smaug.

"Ik ben zo blij dat er een categorie is voor nieuwkomers!", zei Robbie. "Ik heb nog nooit iets gewonnen, dus dit is ontzettend leuk", zei Robbie.


Arnold Schwarzenegger is 'grootste actieheld' (Foto: Novum)