Nederland verslaat Engeland op WK twenty20 cricket

Het Nederlands cricketteam heeft voor de tweede keer in de geschiedenis van het WK cricket Twenty20 Engeland verslagen. In Bangladesh won Nederland met 45 runs. Nederland eindigt ondanks deze zege toch vijfde en laatste in de groep. Engeland wordt vierde won ook slechts één keer, maar heeft wel een betere net run rate. 

Engeland won de toss en koos ervoor om te fielden. Nederland sloeg uiteindelijk 133 runs bij elkaar. Wesley Barresi was goed voor 48 runs en Stephan Myburgh noteerde er 39. De score van Nederland mocht voor Engeland eigenlijk geen probleem opleveren, maar de Nederlandse ploeg hield Engeland prima onder druk.

Mudassar Bukhari was goed voor vier wickets en Logan van Beek pakte er drie. Ravi Bopara werd met achttien runs de beste Engelse batsman en alleen Alex Hales en Chris Jordan haalden ook de dubbele cijfers. Engeland kwam uiteindelijk tot 88 runs. 

Al met al kan Oranje terugkijken op een geslaagd WK. Na winst op de Verenigde Arabische Emiraten en een nipt verlies tegen Zimbabwe werd met een sensationele zege op Ierland deelname aan de tweede ronde bereikt. Als enige niet-testland ging Oranje tegen Sri Lanka meteen historisch onderuit met de laagste score ooit.

De Nederlandse cricketploeg deed de critici daarna verstommen door Zuid-Afrika tot op zes runs van een verlies te brengen. Ook Nieuw-Zeeland moest vervolgens aan de bak om winnen en tenslotte was er een fraaie zege op Engeland.