Backstreet Boys denken aan huis in Nederland

AJ McLean heeft een nieuwe verslaving. De Backstreet Boy krijgt geen genoeg van Nederland. "Ik ben een beetje verslaafd aan Amsterdam", grapt de 36-jarige zanger voor de camera van Novum Nieuws. "Misschien komen we hier ooit wel wonen."

Dat de Backstreet Boys een zwak hebben voor Nederland bleek de afgelopen maanden weer. De boyband is zondag voor de tweede keer in een week in het land voor een concert. In november waren de heren ook al in Amsterdam. "Ik vind het hier geweldig", glundert McLean. "De lucht is zo lekker schoon. Iedereen op de fiets is zo veel beter voor het milieu. Nederland is echt een fijne plek. Ik had het er met Nick over dat ik hoop dat iedereen in Californië ook op de fiets gaat springen."

De Backstreet Boys treden zondag op in de Heineken Music Hall en maandag stonden de mannen nog in een uitverkocht Ahoy. Dat de Amsterdamse zaal veel kleiner is, maakt volgens McLean niets uit. "We geven altijd alles. We staan met dezelfde energie op het podium en hopen dat ook het publiek dezelfde energie brengt."

Volgens McLean heeft een kleinere zaal ook zijn voordelen. "Ik heb soms het idee dat het publiek in een kleinere concerthal nog meer energie geeft dan dat in een grote zaal. Maar heel Nederland is geweldig. Ze zijn hier dol op ons en wij op hen."

Voor de Backstreet Boys is er in de afgelopen 21 jaar heel wat veranderd. Volgens McLean is de grootste verandering dat vier van de vijf mannen inmiddels kinderen hebben. Die gaan geregeld mee op tournee. "Vroeger gingen we met z'n allen stappen leefden we echt het leven van een rockster. Nu zijn we echte vaders. Howie grapt altijd dat we vroeger flessen drank kregen in de clubs, terwijl we nu in de weer zijn met flessen babymelk."

Over de wereld vliegen met jonge kinderen heeft ook zo zijn nadelen, ondervindt McLean aan den lijve. "Mijn dochter moet nog wennen aan het tijdverschil tussen Los Angeles en Europa, dus ik heb de afgelopen dagen niet al te best geslapen", zegt de zanger, die in november 2012 vader werd van Ava Jaymes. "Dat is behoorlijk vermoeiend, maar ik ben blij dat ik mijn gezin in de buurt heb. Ik heb ze ruim een maand moeten missen."

Dat de mannen ouder zijn, heeft ook gevolgen voor de voorbereidingen van een concert. "Een paar jongens moesten onder het mes. Ik heb me laten opereren aan allebei m'n knieën. Soms worden we gemasseerd voordat we het podium op gaan of komt een chiropractor langs." De echte klap komt volgens McLean echter pas na een concert. "De dag na een show voelen we pas echt wat een concert met je doet. Wat dat betreft zijn we net sporters. Als we niet blijven bewegen, raken we geblesseerd."