[Bundesliga] Elia belangrijk bij zege Werder op Hannover

Werder Bremen heeft zondag een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De ploeg van coach Robin Dutt won met 2-1 de derby tegen Hannover 96 en steeg daardoor naar de twaalfde plaats in de Bundesliga. Eljero Elia speelde tachtig minuten mee en leverde de assist op 1-1 van Franco Di Santo.

Hannover kwam vlak voor rust op voorsprong toen Szabolcs Huszti een vrije trap vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in één keer binnen draaide. Werder stelde na rust orde op zaken. In de 54e minuut bracht Elia met een leep balletje Di Santo in stelling. De Argentijn faalde niet. In blessuretijd kopte Sebastian Prödl uit een corner de winnende binnen.

Werder passeerde door de zege Hannover op de ranglijst. Het onderlinge verschil tussen de nummers twaalf en dertien bedraagt drie punten. Hannover heeft vijf punten meer dan nummer zestien VfB Stuttgart, dat als de stand zo blijft tot het einde van het seizoen promotie- degradatiewedstrijden moet gaan spelen.

Elia schiet de bal op doelman Zieler van Hannover 96 (PRO SHOTS/Citypress24)