Dreiging voor nieuwe aanslag Nieuwstadt afgenomen

De dreiging voor een nieuwe aanslag met explosieven in het Limburgse Nieuwstadt is afgenomen. Dat meldt de gemeente Echt-Susteren zondag op basis van informatie van politie en justitie. Het plaatsje werd in een week tijd twee keer opgeschrikt door aanslagen op het huis van voormalig vicepresident van de Hells Angels Harrie Ramakers. Hij is nu lid van de rivaliserende motorclub Bandidos.

Na de tweede aanslag, op zaterdag 22 maart, werd het huis van Ramakers in de straat Aan de Linde voor een periode van drie maanden dichtgetimmerd. Daardoor is de rust volgens de gemeente 'wedergekeerd in Nieuwstadt'.

Desondanks worden ook de komende week maatregelen getroffen om nieuwe onrust te voorkomen. "We willen de inwoners van Nieuwstadt zich weer volledig veilig laten voelen in hun dorp, daarom handhaven we deels de reeds genomen maatregelen", aldus burgemeester Jos Hessels.

De politie surveilleert de komende week in een 'hoge frequentie' in de straat. Ook komt er permanent cameratoezicht. De extra verlichting en de verkeersremmende maatregelen die waren getroffen, blijven gehandhaafd.

Ramakers trok nadat hij zijn huis in Nieuwstadt moest verlaten naar Geleen. Dat huis werd woensdag echter ook dichtgetimmerd, omdat Bandidos er 's avonds een feest wilden houden waarvoor ook leden van andere motorclubs waren uitgenodigd. Ramakers en drie andere leden van de motorclub zitten sinds die tijd vast wegens verboden wapenbezit.