Beckham wil Manchester United kopen

David Beckham is samen met het 'Class of '92' team' een bod van 2 miljard pond aan het voorbereiden om Manchester United over te nemen. De overname zou voor een groot deel gefinancieerd worden door een oliesjeik uit Qatar, de koop zou afgehandeld worden door Beckham.

Laatstgenoemde speelde de laatste maanden van zijn carriere voor Paris Saint-Germain, wat ook in handen is van een Arabier. Beckham wil het team kopen dat zijn carriere in het zadel hielp. Volgens het Engelse The Sun zou Becks samen met oud-ploeggenoten Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, broer Phil Neville en Nicky Butt 90% van de aandelen in handen willen krijgen. 

De aandelen zouden gekocht worden van de Amerikanen Joel en Avram Glazer, het duo dat Manchester United in 2005 kocht. United kent momenteel een slechte tijd en geruchten gaan dat het Amerikaanse duo interesse heeft verloren en het team en hun aandelen wil verkopen. Eerder al waren er gegadigden om de club over te nemen, maar vanwege de absurde vraagprijs van Glazer kwam het nimmer tot een daadwerkelijke overname.

Een woordvoerder van United ontkent tot op heden dat er een bod is gedaan.