Rechter: 'wacht maar tot ie dood is'

Zeven broers en zussen in Bergen op Zoom van een 55-jarige broer die het syndroom van Down heeft, zullen even geduld moeten hebben tot hun zwaar gehandicapte broer zijn laatste adem heeft uitgestoten om een forse erfenis met elkaar en de staat te delen.

De familieleden, die een jaar geleden al eens met toestemming 2000 euro per persoon af troggelden, waren heel erg bezorgd om  zijn gezondheid  de ruim 60.000 euro, die hun broer bij elkaar heeft gewajongd gedurende zijn leven, alsnog te moeten delen met Vadertje Staat.

De syndroom-van-Downbroer beleeft veel plezier aan goedkope hobby's als tv kijken, een beetje trommelen en bezoekjes brengen aan een muziekschool. De familie kan het dan ook zeer goed vinden met hun suikerbroer. Een van zijn broers die zijn financiën beheert heeft berekend dat er na de aderlating nog genoeg over zou blijven voor zijn verzorging.

De rechter dacht daar echter anders over en besloot dat er volgens de regels gewacht dient te worden tot broerlief het aardse met het eeuwige heeft verwisseld. Volgens de man met de hamer telt er slechts één belang, dat van de broer met het syndroom van Down. Het nu alvast verdelen van het geld om de successierechten te ontduiken dient enkel het belang van de bezorgde familie. Tevens was hij niet bereid om de belastingontwijkingsconstructie te ondersteunen.