Groningse spermaspuiter moet voor straf werken

Een niet op prijs gestelde zaadlozing over de kleding van een vrouw in een café heeft een 44-jarige Groninger donderdag een werkstraf van honderd uur opgeleverd. Als waarschuwing om dit vooral niet weer te doen legde de rechtbank in Groningen de man ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden op.

De officier van justitie eiste voor deze vorm van aanranding twee weken geleden een werkstraf van 120 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Justitie verweet de man twee vrouwen onvrijwillig met sperma te hebben besproeid. De rechtbank streepte een aanranding van het lijstje, vanwege tegenstrijdigheden in de tenlastelegging.

Bij de politie kwam in 2012 meerdere meldingen binnen over een man die in uitgaansgelegenheden zijn zaad op de kleding van vrouwen achterliet. Uiteindelijk deden twee vrouwen aangifte. De spermaspuiter werd in december 2012 aangehouden. Het DNA van de Groninger kwam overeen met het DNA-materiaal dat op de kleding van het zes maanden zwangere slachtoffer was achtergebleven.