Ali B wil voorbeeld voor kinderen zijn

Ali B hoopt dat zijn twee kinderen een voorbeeld aan hem nemen. "Ik hoop dat ze vooral kijken naar de goede dingen die ik heb gedaan en daar een voorbeeld aan nemen", zegt de rapper en presentator donderdag in Spits.

"Als ze veel ambities hebben en ik ze help om die ambities te ontwikkelen, zullen ze nooit uit verveling de dingen doen, die ik vroeger heb gedaan", legt hij uit. Ali, die vroeger dealde en een gokverslaving had, denkt dat hij niet heel erg zou schrikken als zijn kinderen later zouden worstelen met een drugsverslaving. "Omdat ik het zelf ook heb meegemaakt. Dat scheelt."

De rapper is donderdagavond te zien in het nieuwe programma Ali B en de Veertig Wensen. In de serie zorgen probleemjongeren ervoor dat een laatste wens van senioren uitkomt. "Ik denk dat kijkers na de aflevering het gevoel hebben: ik ga even mijn oma bellen."

De 32-jarige Ali kan ook wel een wens voor zichzelf bedenken waar de jongeren mee aan de slag kunnen. "Een tweede Ali B", zegt hij. "Dan kan ik lekker op vakantie gaan en af en toe alleen maar kijken naar wat hij doet. Eventjes rust, dat lijkt me heerlijk."