De Boer verklapt: Boilesen maakt rentree

Ajacied Nicolai Boilesen maakt donderdag in de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ zijn rentree. Dat vertelde trainer Frank de Boer woensdag op een persconferentie. "Nicolai is erbij en gaat zeker minuten maken." De 22-jarige Deen was ruim een maand uit de roulatie met een hamstringblessure.

Een hele wedstrijd zal Boilesen niet gaan spelen. "Negentig minuten gaat-ie zeker niet halen. Dat lijkt me ook niet logisch als je zoals hem een bepaalde tijd eruit bent geweest", sprak De Boer.

Vorig jaar stonden Ajax en AZ ook tegenover elkaar in de halve finale van het bekertoernooi. De Alkmaarders wonnen in de Arena met 3-0 en waren vervolgens in de eindstrijd te sterk voor PSV. De Boer is op zijn hoede voor de opponent. "AZ is een goede tegenstander, die het iedere ploeg in Nederland lastig kan maken. Dat bewijzen ze al jaren."

Onder Dick Advocaat is er volgens De Boer niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger Gertjan Verbeek. "Er zijn wat poppetjes op een andere plek gezet. Ortiz en Berghuis spelen bijvoorbeeld nu meer. Maar verder hanteren ze nog steeds dezelfde speelstijl."

Voor De Boer geniet de beker geen topprioriteit. Belangrijker is het competitieduel zondag tegen FC Twente. "Als jongens misschien 120 minuten moeten maken, weet je dat je zondag problemen gaat krijgen. Ik houd daar dus zeker rekening mee."