Robben trots op historische titel Bayern

Arjen Robben beseft dat hij met Bayern München dit seizoen een unieke prestatie heeft geleverd. "We zijn ongeslagen kampioen geworden en ook nog eens de vroegste ooit", vertelde de Nederlandse international na de 3-1 uitzege op Hertha BSC aan Sport1. Bayern pakte daardoor dinsdagavond de 24e landstitel uit de clubhistorie.

"Je schrijft zeker geschiedenis, al sta je daar nu nog niet zo bij stil", zegt de aanvaller. "Dat komt later wel." Direct na het bescheiden feestje op het veld in Berlijn keek hij alweer vooruit. "We zijn nog lang niet klaar en hebben nog meer doelen dit seizoen." Bayern staat nog in de kwartfinale van de Champions League en de halve finale van de Duitse beker.

Het tot nu toe vlekkeloos verlopen seizoen is volgens Robben voor een groot deel te danken aan de nieuwe trainer Pep Guardiola. "Vanaf de eerste dag spreekt zijn aanpak me heel erg aan. We hebben stappen gemaakt en zijn steeds beter geworden. We zijn nog dominanter dan vorig seizoen."

Aan de traditionele bierdouche wist Guardiola voorlopig te ontsnappen. "Maar dat komt nog wel", waarschuwde Robben zijn trainer. "Ook vorig jaar deden we dat pas na de laatste wedstrijd van het seizoen."

Nu er in de competitie voor Bayern niets meer op het spel staat, zou Guardiola spelers rust kunnen gunnen. Robben wil echter zoveel mogelijk spelen. "Ik voel me fit en wil dit ritme vasthouden dit seizoen. En daarna ook op het WK natuurlijk."

Voor Robben is het zijn derde titel met Bayern en de zevende uit zijn carrière. Eerder werd de 30-jarige international kampioen met PSV, Real Madrid en twee keer met Chelsea.


Robben in actie tijdens de kampioenswedstrijd (PRO SHOTS/Krzysztof Cichomski/Citypress24)