Comapatiënt in elkaar geslagen

Een man uit het Belgische Vrasene ligt al achttien jaar in coma, maar werd vorige week vrijdag toch opgenomen in het ziekenhuis met breuken in het gezicht. Op de eerste hulp werd vastgesteld dat het om gevolgen van geweld ging. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De 52-jarige Daniël Goemaere werd achttien jaar geleden aangereden door een bus en viel met zijn hoofd op de kasseien. Hij kreeg vervolgens twee hersenbloedingen en kwam in een diepe coma terecht. Daniël kan sindsdien niet meer bewegen of praten en ziet alleen nog maar vage schimmen, aldus zijn familie.

Hij ligt al jaren in een rust- en verzorgingstehuis en afgelopen vrijdag kreeg de familie een telefoontje van het rusthuispersoneel. 'Daniël was opgenomen in het ziekenhuis met een kaakontsteking', vertelt zijn zus.

'Zijn linkerkaak en -oog waren helemaal gezwollen en zijn gezicht vertoonde alle kleuren van de regenboog. Ons vermoeden werd bevestigd door een arts van de eerste hulp. Die zei dat de verwondingen afkomstig waren van geweld. In totaal werden vijf breuken vastgesteld, waarvan er twee al enkele weken oud waren. De mishandeling moet dus al een paar weken bezig zijn', gaat zijn zus verder.

De familie deed aangifte bij de politie en door het Openbaar Ministerie werd een patholoog aangesteld. Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang, maar het rust- en verzorgingstehuis zit er stevig mee in de maag. 'Het gaat om ernstige feiten, waarvan we de oorzaak tot nu toe nog steeds niet kennen', laat bestuurder Mike Nachtegael weten. 'Als blijkt dat iemand uit ons rusthuis hiervoor verantwoordelijk is, zullen we uiteraard de nodige maatregelen nemen.'